Margriet Kaptein Hillegomstraat 12 1058 LS Amsterdam

coronamaatregelen

Behandelingen vinden plaats in de praktijk.Stel jezelf vooraf aan de afspraak de corona gezondheisvragen: heb je wel/geen symptomen als hoesten, niezen of koorts. Bij twijfel over je symptomen, zet de…

Lees verder

stress-out cursus

De Stress-out cursus helpt je om te ontspannen en helpt je omgaan met spanningen zodat je meer grip krijgt op stressklachten.

Datum: iedere woensdag, 7 weken start op 11 september 2019 
Plaats: praktijk ZUIDWEST
Tijd: woensdagochtend 8.15 – 9.30
Kosten: € 140,- (evt. kun je dit vergoed krijgen via de verzekering als groepsbehandeling.)
Inclusief; reader met info en oefeningen.

Exclusief; twee individuele afspraken voor de intake en evaluatie met afnemen van een vragenlijst: de 4dkl.

Wat gaan we doen:

De cursus is ervaringsgericht.
We starten met oefeningen om je spieren los te maken, te rekken en strekken  met als doel ‘uit je hoofd’ te komen en verbinding met je lichaam te vergroten. Vaak voelen we ons dan lekker omdat alles weer doorstroomt en de gedachten aan werk of zorgen even tot rust komen.

Daarna zijn oefeningen gericht op langzaam bewegen, te vertragen en stiller te worden zodat je bewust wordt van jezelf, van je behoeften. Misschien voel je dan (pas) hóe moe je bent of voel je hoe moeilijk je het vindt om tot rust te komen. Heel vaak voelen we, bij langzaam bewegen, meer de connectie tussen lichaam en geest.

Oefeningen zijn afkomstig uit oefen/fysiotherapie, meditatie, dans, tai-chi, adem-, en ontspanningsmethoden.

De cursus leert mensen hoe ze zich op een ontspannen manier kunnen inspannen tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Voor wie: 

(meer…)

Lees verder

Stoppen

Voor veel mensen spreekt stoppen met werk sterk tot de verbeelding. Wat zou je doen en wat levert het op, als je ergens mee stopt? Kortom; klein of groot, het vraagt iets van je.

(meer…)

Lees verder

Ontdoen

6 januari begon mijn sabbatical. Gek genoeg leken de dagen op werk. De agenda en zelfs to-do lijstjes, terwijl ik daar echt nooit aan doe, vulden mijn dagen. Mij ont-doen van werkzaamheden door te doen, doen, doen. En dan: als er niets meer te doen is?

(meer…)

Lees verder

End of content

No more pages to load

Sluit Menu